Schrijfsel

Taal twijfels

8 april 2015
SAMSUNG CSC

Hi,
I’ve been thinking about writing in English. I just can’t figure it out, haha. My English isn’t great but that could (or is it can?) be both a good and a bad thing, as I can practice it by writing more in English. That would mean a whole lot more grammar difficulties and sentences that aren’t formulated (is that even a word) correct.

I like to read blogs in both languages, both Dutch and English have their charm. Reading books on the other hand I basically only do in English. So that really isn’t helping.

So I thought maybe, just maybe I should do both. I like to dwell on my thoughts, and sometimes things just sound so much better in English. But I don’t know.

Even terug naar het Nederlands, ik ben dus van plan om af en toe ook in het Engels te schrijven. Ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga doen. Het is waarschijnlijk super onhandig, maar ik heb soms wat dingen die ik beter/liever in z’n Engels opschrijf.

Kent iemand dit probleem? Dat je tussen 2 talen twijfelt.

Liefs Citlali

 1. Hi! Ik zat eerst ook heel erg te twijfelen of ik mijn blog in het Engels of Nederlands moest schrijven. Heb toch gekozen voor Engels omdat ik ervan leer en ik het gewoon een leuke taal vind! :) Je hebt ook meer kijkers van over de hele wereld. Maar soms vind ik in het nl schrijven wel makkelijker, maar ja. Als je in het nl schrijft heb je natuurlijk altijd nog google translate…. ;) Isabella x

  1. Ik had niet eens aan het bredere publiek gedacht, maar ik vind het wel leuk als het voor mensen van overal op de wereld te lezen is.

 2. Die twijfel heb ik ook heel erg.
  Mijn eerste blog was in het Nederlands en mijn huidige blog is in het Engels. Tussen de twee blogs in ben ik natuurlijk ook fel veranderd en Engels past nu eenmaal beter bij mijn huidige ik.

  Ik moet wel toegeven dat een van de bijkomende redenen was dat ik een breder publiek kon aanspreken, anders heb je enkel lezers uit België en Nederland. Niet dat dat erg is maar ik wou gewoon ook graag horen wat mensen buiten onze twee stippen op de wereldkaart te zeggen hadden.

  Afijn, je moet gewoon doen waar je goesting in hebt en wat er op dit moment bij jou past :)

  1. Ja ik ga denk ik gewoon een beetje met de talen wisselen. Alleen is dat voor lezers volgens mij niet zo fijn, ach ja ik doe lekker waar ik zin in heb haha. Ik snap wel dat je groter publiek zocht, maar dat maakt voor mij niet zo veel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *