Day zero project (Citlali)

50 questions that will free your mind

11 april 2014

Ik zag dat veel mensen dit in hun lijstjes van het DZP hadden en aangezien ik wat inspiratie miste dacht ik laat ik het ook maar in mijn lijst zetten. Dus bij deze mijn antwoorden op de ’50 questions that will free your mind’.

1.Hoe oud zou je zijn als je niet zou weten hoe oud je bent?
Mentaal geen idee qua uiterlijk waarschijnlijk iets jonger dan ik eigenlijk ben.
2. Wat is erger, falen of het nooit proberen?
Nooit proberen, tenzij je zeker weet dat je gaat falen en er geen(leuke) ervaring rijker van zult worden.
3. Als het leven zo kort is, waarom doen we dan zoveel dingen die we niet leuk vinden en vinden we zoveel leuk wat we niet doen?
Omdat je soms niet zo leuke dingen moet doen om uiteindelijk de dingen te kunnen doen die je wel leuk vind, al moet ik zeggen sommige dingen doen we omdat het moet en dat is onzin.
4. Als alles gezegd en gedaan is, heb je dan meer gezegd of gedaan?
Meestal doe ik meer dan ik zeg, als dat zinnig klinkt?
5. Wat is datgene wat jij het liefst zou veranderen aan de wereld?
O my, er zijn zooo veel dingen die anders moeten en ik zou echt niet weten wat het aller belangrijkste is. Maar als ik nu snel iets zou moeten verzinnen zou het zijn dat mensen respect moeten hebben (voor elkaar), dan zijn er gelijk heel wat minder slechte dingen die overblijven.
6. Als geluk de nationale valuta zou zijn, welk werk zou je dan doen om rijk te worden?
Mag ik a.u.b. eerst studeren en dan pas een werk kiezen. Al zou ik denk ik best blij worden met een baan waarin ik lekker eten moet keuren. Niet dat ik goed ben ik het oordelen (het staat al vast dat het lekker is), ik hou gewoon van lekker eten.
7. Doe je waar je in gelooft, of neem je genoegen met wat je doet?
Ik heb geen flauw idee.
8. Als een mens gemiddeld 40 jaar zou worden, wat zou je dan anders doen in je leven?
Nou dan zou ik dus geen ouders hebben en dan zou ik (hopelijk) zelfstandiger zijn enzo… Verder zou ik het eigenlijk niet weten, ik denk ook dat veel dingen die nu (soort van) vaststaan dan misschien wel zouden veranderen.
9. In hoeverre heb jij echt bepaald hoe je leven is gelopen?
Nou ik denk dat je hoe dan ook je eigen leven bepaald, al zijn er al zoo veel keuzes voor je gemaakt, jij moet zelf beslissen wat je ermee doet. In hoeverre precies mijn leven is bepaald door mijzelf weet ik niet.
10. Maak jij je meer zorgen over of je dingen goed doet of dat je de goede dingen doet?
Ik maak me altijd overal zorgen om.
11. Je ben aan het eten met drie mensen die je respecteert en bewondert. Ze bekritiseren allemaal een goede vriend(in) van jou, niet wetend dat jullie bevriend zijn. De kritiek is smakeloos en onrechtvaardig. Wat zou je doen?
Nou als het mensen zijn die ik respecteer en bewonder zouden ze (hopelijk) niet zo onrechtvaardig oordelen.
12. Als je een pasgeborene één advies zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?
Leef
13. Zou je de wet overtreden om iemand die je dierbaar is te redden?
Nou het hangt er natuurlijk van af welke wet en in welke zin een dierbare redden wordt gezien (leven redden, redden van het eten van iets walgelijks…) Maar als het echt iets belangrijks is dan wel.
14. Heb je ooit gekte gezien waar je later creativiteit in zag?
Uhmm misschien wel, maar niets wat ik me kan herinneren.
15. Is er iets waarvan je weet dat jij dat anders doet dan de meeste mensen?
Leven, iedereen is anders.
16. Hoe komt het dat de dingen die jou gelukkig maken niet iedereen gelukkig maken?
Omdat iedereen anders is, of omdat ik nou eenmaal heel vreemd ben.
17. Wat heb je nog niet gedaan terwijl je het heel graag wil? Wat houdt je tegen?
Ik wil naar Ijsland en naar Schotland en naar Ierland, maar ik wil nog even wachten. Ik hou mezelf dus tegen, great!
18. Hou je ergens aan vast wat je zou moeten loslaten?
Niet dat ik weet.
19. Als je naar een ander land zou moeten verhuizen dan waar je nu woont, waar zou je heengaan en waarom?
Ijsland, Schotland of Ierland. Ik denk (ben er nog niet geweest L )dat het super leuke landen zijn.
20. Druk je vaker dan één keer op de knop in de lift? Geloof je echt dat hij dan sneller gaat?
Ja dat doe ik, maar ik geloof dat de lift dan gewoon even sloom/snel is als altijd.
21. Zou je liever een bezorgde genie zijn of een zorgeloze simpele ziel?
Zorgeloze simpele ziel.
22. Waarom ben jij jij?
Weet ik niet.
23. Ben je de vriend(in) geweest die je zelf graag als vriend(in) zou hebben?
Ik weet het niet, maar ik hoop natuurlijk van wel.
24. Is het erger als een goede vriend(in) ver weg verhuist, of als je het contact verliest met een vriend(in) die vlakbij woont?Dat hangt ervan af. Tuurlijk is het jammer als je contact verliest met een vriendin die vlakbij woont, maar er moet dan wel een rede zijn waarom. Als jij graag nog contact zou houden dan moet je dat gewoon doen, maar soms groeien mensen gewoon uit elkaar. Een goede vriendin heb je liever niet te ver maar als je echt goed bevriend met iemand bent dan maakt afstand niet zoveel uit. Het is wel jammer daar niet van, maar je kan altijd afspreken, skypen, mailen enzovoort.
25. Waar ben je het meest dankbaar voor?
Ik heb echt geen flauw idee.
26. Zou je liever al je oude herinneringen verliezen of nooit in staat zijn nieuwe te maken?
Ik wil graag mijn herinneringen houden en de nieuwe ook nog kunnen maken, maar als ik echt zou moeten kiezen houd ik graag mijn oude, ze hebben mij gevormd tot wie ik ben en zonder dat zou ik waarschijnlijk toch niet echt kunnen leven.
27. Is het mogelijk de waarheid te weten zonder die eerst te weerleggen?
Ja.
28. Is je grootste angst ooit uitgekomen?
Ik weet niet eens wat mijn grootste angst is.
29. Weet je nog die keer dat je heel erg overstuur was vijf jaar geleden? Maakt het nu echt verschil?
Nou ik herinner me wel wat en ja ik denk dat het wel verschil maakt.
30. Wat is de gelukkigste herinnering uit je kindertijd? Wat maakt die zo speciaal?
Ik weet het niet, ik herinner me sommige mini stukjes van toen ik heel klein was en dan ook met een bepaald gevoel maar ik kan me echt heel weinig herinneren en ik zou echt niet weten wat het alles gelukkigste moment was. Ik vind het ergens ook niet zo belangrijk. Ik vind de kleine momentjes bij elkaar die ik me herinner leuk als een geheel.
31. Wanneer, in het recente verleden, voelde je je het meest gepassioneerd en levendig?
Ik heb geen flauw idee.
32. Niet nu, maar wanneer dan?
Morgen, in Mexico is alles mañana.
33. Als je het nog niet hebt bereikt, wat heb je dan te verliezen?
Veel
34. Ben je ooit met iemand samen geweest, niks gezegd en weggelopen met het gevoel dat je het beste gesprek ooit had?Volgens mij niet maar ik heb wel leuke spraakloze momenten gehad :)
35. Waarom veroorzaken religies die liefde prediken zoveel oorlogen?
Omdat sommige mensen een beetje doordraaien en andere mensen vergeten te respecteren.
36. Is het mogelijk te weten, zonder twijfel, wat goed en fout is?
Bij sommige dingen wel.
37. Als je een miljoen zou winnen, zou je dan ontslag nemen?
Nou ben ik werkloos en zou ik een rot bijbaantje zo laten gaan, maar ik wil later wel werken, ook al heb ik het geld niet nodig.
38. Zou je liever minder werk te doen hebben of meer werk wat je leuk vindt om te doen?
Als ik heel weinig niet zo leuk werk hoef te doen en dan tijd heb om leuke dingen te doen vind ik het niet zo erg gewoon doorzetten. Als ik meer moet doen en ik het leuk dan doe ik al iets leuks. Als het verplicht is dan doe ik toch liever niet te veel werk. Bij de langdurige dingen zoals een baan zou ik toch gaan voor iets leuks want dat vind ik persoonlijk belangrijker.
39. Heb je het gevoel dat je deze dag al honderd keer beleefd hebt?
Soms heb ik het gevoel dat al mijn dagen hetzelfde zijn, maar niet altijd. Vandaag weet ik nog niet, de dag is nog maar net begonnen.
40. Wanneer ben je voor het laatst het donker in gelopen met alleen de zachte gloed van een idee waar je hartstochtelijk in geloofde?
Z’n moment heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt.
41. Als je zou weten dat iedereen die je kent morgen dood zou gaan, wie zou je dan vandaag bezoeken?
Als nou iedereen die ik echt belangrijk vind naar mij toe komt :)
42. Zou je bereid zijn tien jaar van je levensverwachting in te leveren om extreem aantrekkelijk of beroemd te worden?
Nee.
43. Wat is het verschil tussen in leven zijn en werkelijk te leven?
Actie!
44. Wat is het moment om te stoppen met twijfelen en risico’s berekenen en te gaan doen waarvan je weet dat het het juiste is?
Als je weet dat het de juiste keuze is.
45. Als we leren van onze fouten, waarom zijn we dan zo bang een fout te maken?
Omdat we niet willen leren van onze fouten, we willen dingen al weten.
46. Wat zou je anders doen als je wist dat niemand een oordeel over je zou hebben?
Leven, denk ik.
47. Wanneer heb je voor het laatst het geluid van je eigen ademhaling opgemerkt?
Nu.
48. Waar hou jij van? Heb je de laatste tijd iets gedaan waarmee je deze liefde openlijk uitte?
Eten, ik heb gegeten :)
49. Herinner jij je over 5 jaar wat je gisteren hebt gedaan? En de dag daarvoor? Of de dag daarvoor?
Misschien wel, niet alle dagen natuurlijk maar hopelijk wel een paar. Als ik mijn dagboek nou beter bij zou kunnen houden dan zouden het misschien zelfs wat meer dagen zijn.
50. Er worden nu beslissingen gemaakt. De vraag is: Maak jij die beslissingen zelf of laat je anderen die beslissingen voor je maken?
Dat hangt natuurlijk van de beslissing af, maar ik kan geen beslissing bedenken die nu plaatsvindt, al helemaal geen beslissing die iemand anders voor mij kan maken.

That’s it.